Friskvårdsvattenträning

Vattengympa

Vattengymnastik är något för alla – oavsett om du är äldre eller yngre, man, kvinna eller inget kön/transgender. Med andra ord - alla kan vara med och utföra alla rörelser efter sin egen förmåga. Träningen är allsidig där kroppens alla delar blir aktiverade, det är en skonsam och effektiv träning. Vi håller till i våra varma undervisningsbassänger med en temperatur upp mot 34 grader. Genom olika rörelser så jobbar vi med hela kroppen och använder vattnet som ett naturligt motstånd. På så sätt tränar vi styrka, kondition, smidighet och balans under ett och samma pass. Vi avslutar med både stretchning och en stunds skön avkoppling där vi låter vattnet omsluta oss – ett sätt att varva ner i vår vardag.

Vi erbjuder två typer av vattengympa - välj mellan grundvattenpass och djupvattenpass.

Grundvattenpass: Här anpassar vi bassängdjupet så att du har vatten ungefär till axlarna. Träningen är allsidig och kan använda bassängbotten som stöd för dina rörelser.

Djupvattenpass: Här arbetar du utan bottenkontakt med flythjälp av ett flytbälte. Dessa pass har mer fokus på balans och kordination. Vi arbetar till stor del med hantlar.

Gemensamt för båda typerna av pass är att:
• Ett vattenpass varar i 45 minuter.
• Max antal personer per pass: 15 personer.

Tider 
Observera att du måste föranmäla dig till alla passen. 

o Tisdagar och torsdagar kl. 14.00 – 14.45 – Grundvattenpass
o Onsdagar kl. 19.00 – 19.45 – Djupvattenpass

Period

2017
Friskvårdsvattengympan under 2017 går från vecka 2 - vecka 21

Uppehåll sker under sportlovet (vecka 8) och påsklovet (vecka 15). Kom ihåg att friskvårdsvattengympan utgår under eventuella helgdagar. 

Pris
• Vanligt motionsprisentré samt en tillkommande avgift på 50 kronor.

Anmälan

Anmälan till görs per telefon 046-35 52 17, max en vecka före aktuellt pass Vi tar inte emot bokningar via mejl.


Faktaansvarig:    
Ändrad: 2017-05-18