Ibland kan vi behöva förändra öppettiderna

 
Högevall är en verksamhet där det händer mycket på samma gång. För att garantera våra gästers säkerhet kan det hända att vi ibland behöver göra snabba förändringar av driften. Ibland handlar det om att vår anläggning behöver justeras, och ibland kan det röra sig om att någon av våra badgäster behöver vår hjälp. Då kan vi behöva tillfälligt stänga vårt hopptorn, någon attraktion i äventyret, eller någon bassäng. Vi kan ofta erbjuda alternativ till det som är avstängt, och vi arbetar alltid för att så snabbt som möjligt ha alla attraktioner och bassänger öppna igen. Lyssna på badvärdarnas instruktioner, så vet du alltid vad som gäller och var du säkert kan vistas på Högevall

 

Bassängernas öppettider

På Högevall finns fyra bassänger för att passa olika behov. Alla bassänger kan vara bokade av föreningar eller organisationer vid olika tidpunkter.

hopptorn

Tävlingsbassäng

Tävlingsbassängen är 25 meter lång med 8 banor. I tävlingsbassängen finns hopptorn med 10-, 7,5-, 5- och 3-meters fasta avhopp samt 1- och 3-meters sviktar. Det finns 300 platser på vår läktare. Förutom för simning och hopp används bassängen för såväl undervattensrugby som vattenpolo. Sportbassängen är 1,8 m djup på sin grundaste del och 5 m djup där den är som djupast. Vattentemperaturen är 27 grader.

Hopptornet är öppet för allmänheten

Lördagar och söndagar klockan 11-15.
(Med reservation för ändringar i samband med tävlingar då bassängen kan vara bokad. Du hittar aktuell status i vänsterspalten på vår startsida!)

träningsbassäng

Träningsbassäng

Vi har en 50-meters träningsbassäng med 6 banor. Bassängen går att dela till två 25-metersbassänger med en så kallad bulkhead med startpallar. Träningsbassängens är 120 cm djup på den grunda delen och 180 cm djup på den djupare delen. Vattentemperaturen är 27 grader.

Träningsbassängen i 25/50-läge

Träningsbassängen står i 25-meterläge under veckordagar och i 50-metersläge under helger.


Faktaansvarig:    
Ändrad: 2017-10-25

Vattengympa

Undervisningsbassäng


Undervisningsbassängen är 12,5 x 6 meter och har en höj- och sänkbar botten mellan 0 cm och 170 cm. Bassängen används till simskolor av olika typer, babysim, vattenlek för de yngre, rehab och vattengympa. Vattentemperaturen är 33 grader.

Rehabträning

I undervisningsbassängen och kombibassängen finns tid reserverad för rehabträning. Denna tid är avsedd för sjukgymnaster som behöver träna med sina patienter och personer med sjukgymnastprogram att följa.

 

Höstens rehab-tider
Måndag 21 augusti - 17 december i undervisningsbassängen.

Dag  Morgontid  Eftermiddagstid
Måndag 8-8.40 12-14, 15-15.40
Tisdag 8-8.40  
Onsdag   12-14
Torsdag 8-8.40  
Fredag 8-9   13-14
Lördag 8-15.20  
Söndag     

 

Kombibassängen

Kombibassäng


Kombibassängen är 10 x 7 meter och har en höj- och sänkbar botten mellan 0 cm och 170 cm. Bassängen används till simskolor av olika typer, babysim, vattenlek för de yngre, rehab och vattengympa. Vattentemperaturen är 32-33 grader.